Gezonde voeding voor hond en kat

Gepubliceerd op 16 april 2021 om 15:30

Vaak komen klanten bij ons in de winkel advies vragen over welke voeding ze best kunnen geven aan hun geliefde hond of kat. Wij, dierenspeciaalzaak De Pauw, staan voor de volle 100% achter diepvriesvoeding. We zijn hierin dan ook gespecialiseerd, we hebben meer dan 10 verschillende merken in ons assortiment. We zoeken ook steeds naar de beste en nieuwste varianten

Ook werken wij samen met kleine gespecialiseerde producenten die gezonde honden-en kattenbrokken produceren. Dit houdt in dat er een hoog vlees percentage in de brok zit en dat de brokken weinig tot géén granen bevatten!

Brokken zijn er in twee soorten: de koud geperste brok/ geperste brok en de warm geperste brok / de krokante brok.

De geperste brok zijn compact en geconcentreerd. Dit zorgt ervoor dat alle voedingstoffen en vitaminen goed behouden blijven, z

onder dat er lucht in de brokken komt. Hierdoor neemt de brok niet alleen in de verpakking maar ook in de maag minder ruimte in. Dit houdt ook in dat je er minder van moet voeren, ze vallen uiteen in de maag. De maag is minder belast.

De krokante brok is een brok die granen bevatten (heeft jou hond een granen-allergie, dan is dit echt een no-go!). Deze granen worden met een temperatuur van meer dan 130 °C gegaard. Wanneer de brok uit de machine gehaald wordt, valt de druk weg en wordt de brok opgeblazen (bevat dus lucht).

Een veel voorkomend feit is dat bepaalde producten vleesmeel (gemalen beenderen) in plaats van echt vlees gebruiken.

 

Waarom is het nu zo belangrijk om zo graanvrij mogelijk te voeren? Het antwoord daarop is eigenlijk heel simpel. Honden en katten zijn vleeseters, hun maag is er dan ook niet voor gemaakt om granen te verteren dus moet het verteerbaar gemaakt worden. Dit doen bepaalde producenten door het graanmeel tegen hoge temperatuur mee tussen de rest te persen. Honden en katten eten van nature bijna geen koolhydraten, ze kunnen er suikerziekte van krijgen en ze worden er dik van. Je kan dus stellen dat granen nutteloos zijn voor honden en katten. Vroeger in het wild joegen ze op konijnen, lammeren, kippen,… dit zijn dan ook veel voorkomende smaken in het diepvriesassortiment.

Heeft deze tekst u geïnspireerd  of heeft u nog vragen? Twijfel niet om eens langs te komen in een van onze winkels!

Waarom is het nu zo belangrijk om zo graanvrij mogelijk te voeren?                            Het antwoord daarop is eigenlijk heel simpel. Honden en katten zijn vleeseters, hun maag is er dan ook niet voor gemaakt om granen te verteren dus moet het verteerbaar gemaakt worden. Dit doen bepaalde producenten door het graanmeel tegen hoge temperatuur mee tussen de rest te persen. Honden en katten eten van nature bijna geen koolhydraten, ze kunnen er suikerziekte van krijgen en ze worden er dik van. Je kan dus stellen dat granen nutteloos zijn voor honden en katten. Vroeger in het wild joegen ze op konijnen, lammeren, kippen,… dit zijn dan ook veel voorkomende smaken in het diepvriesassortiment.

Heeft deze tekst u geïnspireerd  of heeft u nog vragen? Twijfel niet om eens langs te komen in een van onze winkels!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.