Puppy benodigdheden

Gepubliceerd op 1 april 2021 om 10:00

Eindelijk is het zo ver! Je hebt je partner, mama/papa of huisgenoot overtuigd, er komt een puppy.
Wauw, je kan het nog niet geloven… Heb je al een favoriet ras, of kun je niet stoppen met kijken naar al die lieve hoofdjes in het dierenasiel of maakt het je niet uit, zolang het maar een hond is?
Wat heb je nu eigenlijk allemaal nodig voordat je een puppy in huis haalt?  Wij lijsten het voor je op.

 

Je puppy zal waarschijnlijk uitgeteld zijn na de reis naar zijn forever home. Een “gouden mandje” kan dus niet ontbreken. Ook denk je best op voorhand na of je je hond in een bench wil zetten wanneer je uit huis bent of hij hierin moet slapen
Hieronder enkele voorbeelden:

Een eet -en drinkbak is ook niet onbelangrijk. Wordt het een grote hond, dan neem je best een groot formaat. Honden houden er namelijk niet van als hun snorharen de rand van de bak aanraken.  Zorg ervoor dat je hond steeds vers water ter beschikking heeft. 

Om dat eetbakje te vullen heb je natuurlijk ook voeding nodig. Bij De Pauw zijn wij gespecialiseerd in gezonde voeding voor honden. Meer info hierover vind je in onze blog over hondenvoeding.

Voor een hond is het supergezond om te wandelen, snuffelen werkt ontspannend voor een hond. Ze verkennen de omgeving en leren nieuwe geuren kennen. Hiervoor heb je natuurlijk een halsband of harnas en een lijn nodig.
Voor een pup is het vaak handig om een nylon halsbandje te nemen, deze kun je nog verstellen en hierdoor groeien ze er dus niet meteen uit. Geen paniek, als je hond volgroeid is hebben we een zeer mooi assortiment aan lederen en nubuck halsbanden.
Als je pup nog enthousiast is aan de lijn en veel trekt is het prettiger om een harnas te hebben, hierbij komt er geen druk op de luchtpijp.
Voor een puppy is het fijn om eerst een gewone lijn te gebruiken. Hierdoor leert hij bij jou blijven en is het makkelijker om trekken te voorkomen. Natuurlijk is het fijn voor je hond, dat als hij mooi aan de lijn loopt, om ruimte te hebben door middel van een rollijn.

Leuk als accessoire maar zeker ook nuttig is een penning. Hier kan je de naam van je hond en jouw telefoonnummer op laten graveren. Moest je hond ooit ontsnappen, weten mensen meteen hoe ze jou kunnen bereiken. Wij graveren deze pennings zelf in onze winkel te Aartselaar, hier kun je ze meteen meenemen en bestel je ze in onze winkel in Antwerpen of Wilrijk kan je jouw penning afhalen na 2-3 werkdagen!

 

Slapen, SPELEN, eten, SPELEN,…
Zo kennen de meeste mensen pups, oneindig spelen. Natuurlijk als “happy dog owner” kun je nooit genoeg speeltjes kopen. Keuze genoeg in onze winkels!

Snoep, natuurlijk! Om te belonen, maar ook gewoon omdat het kan. Kleine snoepjes zijn handig voor de puppytraining. Gezonde en lekkere snoepjes om jouw pup te laten weten dat ze het goed doen.

Een combinatie van snoep en speelgoed en een tandenborstel…? Kauwkluiven! Een groot lamsbot, bullepeesjes of runderhuid met gedroogd vlees rond. Goed voor de tanden van je harige vriend en een goede oplossing om je hond bezig te houden. (We willen allemaal onze favoriete schoenen heel houden, toch?).

De ene hond heeft meer vachtverzorging nodig dan de andere. Als je jou viervoeter hebt uitgekozen zal je google geschiedenis hoogstwaarschijnlijk vol staan met:”karakter van …” en “eigenschappen van …”
Er zijn heel veel verschillende soorten borstels, voor elke soort vacht weer een andere. Wij helpen u graag met het vinden van de juiste borstel voor jou hond zijn/haar vacht.

Nog een last but not least…
Iets wat vaak vergeten wordt, maar ook heel belangrijk is: een veiligheidsriem of een bench voor in de auto. Zelfs voor een ritje van 5 minuten naar de dierenarts is het belangrijk om jouw lieveling te beschermen in de auto. Let op, gebruik nooit een veiligheidsriem aan een halsband maar gebruik een harnas!

Veel succes!